onsdag 18 mars 2009

Färgstarkt utan azo

Frukt och grönsaker i olika färger innehåller naturliga skyddsämnen för kroppens celler. Passa på att göra en C-vitaminsprudlande apelsinsallad innan citrussäsongen är slut!

Apelsinsallad med hallonsås, 4 port

2-3 apelsiner, gärna ekologiska
2-3 kiwifrukter
2 msk naturella osaltade pistaschnötter

Hallonsås:
en halv vaniljstång
100 g (ca 2 dl) frysta hallon
1 dl torrt vitt vin
1 msk socker

ev 2 dl tjock yoghurt, t ex grekisk

Börja med hallonsåsen. Dela vaniljstången och lägg den i en kastrull tillsammans med hallon, vin och socker. Koka upp. Låt svalna en aning och peta ner alla vaniljfrön i hallonsåsen. Sila såsen och ställ den kallt tills det är dags att äta.

Skala frukten. Skiva apelsinen tunt och klyfta kiwin. Fördela frukten på en tallrik. Hacka nötterna grovt och strössla dem över frukten. Servera med hallonsås och eventuellt en klick tjock yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar