fredag 24 april 2009

Kvällens räkquinoa

Tack för i kväll, alla ni som kom och pratade med mig och fick provsmak av räkquinoan! Och för er andra: jag visade nyttiga alternativ till pasta och ris i affären. Quinoa är ju ett litet frö som är fiber- och mineralrikt och här kommer det utlovade receptet på räkquinoan. (Översta bilden visar hur den kan se ut med röd quinoa och längst ner med vit quinoa.)

Sötstarksur quinoasallad med kikärter och räkor, 4 port

2 dl quinoa
3 dl kokta kikärter (noga avsköljda om burkvarianten används)
0,5 dl inlagd kapris
300 g skalade räkor (ca 750 g oskalade)
ca 300 g grönsaker, t ex cocktailtomater och lättkokt sparris

dressing:
0,75 dl olivolja
saften från en citron
0,75 tsk sambal oelek
1 tsk honung
2 vitlöksklyftor, pressade
salt, nymald peppar

Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna lite grand.

Blanda dressingen och smaka av noga; den ska vara både söt, sur och stark - ta mer sambal om du tycker att det behövs. Blanda alla ingredienser. Servera salladen ljummen.

2 kommentarer:

  1. Ser mycket trevlig ut, synd att jag missade den!/A

    SvaraRadera
  2. Tack, det var jättegott!

    /Eva B

    SvaraRadera