söndag 12 april 2009

Saffransgul ost- och kornkaka

Om jag skriver att detta är en kaka med tuggmotstånd kanske det avskräcker. Jag hoppas att det inte gör det; ostkakan blir mycket god av de grovhackade mandlarna och kornet (spannmålet korn!). Och dessutom är den lite smånyttig, varken speciellt söt eller fet, men mer fiberrik än ostkakor brukar vara...

Saffransgul ost- och kornkaka, 4 port

0,5 dl okokta matkorn
1 kuvert saffran (0,5 g)
0,5 dl socker
1 ägg
1 dl keso
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
en nypa salt
0,5 dl sötmandel, hackad
2 bittermandlar, finrivna

Sätt ugnen på 175 grader. Koka matkornet enligt förpackningen fast utan salt.

Mortla saffran med en del av sockret. Vispa allt socker med ägg. Rör i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord form som inte är alltför stor. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter, eller tills kakan ser klar ut. Servera den ljummen med bär och vaniljglass eller vaniljkesella.

2 kommentarer:

  1. Vad säger du som kan det här med mat. Hur ska man servera flingsalt egentligen? Direkt ur burk eller ur puck. Finns det någon oskriven vett och etikettsregel kanske? :-)

    http://husmusen.blogg.se/2009/april/flingsalt-och-bordsservering-hur-gor-du.html

    SvaraRadera