söndag 19 april 2009

Hemgjord müsli impar på grannen

Det är så enkelt att rosta sin egen müsli. Och det luktar så gott! Det är risk att du får bjuda grannarna på smakprov, speciellt om du gör den här varianten.

Vaniljmüsli med blåbär och pumpafrön*

6 dl havregryn
4 dl quinoaflingor (Biofair), alternativt rågflingor om du tål gluten
1,5 dl naturella cashewnötter
1,5 dl naturella pumpafrön
0,5 dl honung
1 msk vaniljsocker
0,5 dl rapsolja
1 påse torkade blåbär, 70 g (ICA)

Sätt ugnen på 175 grader. Värm honung, vaniljsocker och olja i en liten kastrull. Blanda med havregryn och quinoaflingor. Rör i cashewnötter och pumpafrön. Sprid ut alltsammans på en bakplåtspapperklädd plåt.

Rosta 15-20 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Låt svalna. Blanda med torkade blåbär och förvara i lufttäta burkar. Ät med naturell yoghurt.

* Receptet är naturligt glutenfritt; använd Sempers rena havre om du inte tål gluten eller veteprotein. Visste du förresten att havre numera får ingå i glutenfri kost? På Fria bröds hemsida kan du klicka dig fram till mycket bra information om de nya reglerna för märkning av glutenfria produkter. Passa på att fråga mej i butiken på fredag om något är oklart.

4 kommentarer:

  1. Hej Viktoria!

    Kul att hitta dig här när jag bara skulle kolla Postens öppettider! Verkar vara smarriga recept du satt ihop!

    SvaraRadera
  2. Välkommen P! Ja, tyvärr kan jag inte bistå med Postens öppettider, men kanske nåt annat?

    Jag var inne och tittade på din sida - fin! (Höll på att fråga om man får sådana armmuskler om man äter rätt, men insåg att det var ganska fånigt...)

    SvaraRadera
  3. Denna ska tillagas till helgens frukostbord!

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset! Jag själv är rätt kolhydratkänslig och har varit tvungen att sluta med müsli, men kanske kan quinoaflingor funka? Här är de sannerligen i gott sällskap iaf! .)

    SvaraRadera